Popradská nemocnica zrekonštruovala parkovisko a upravila vjazd do areálu

17.07.2013 Poprad

Poprad 16. júla (TASR) - Nemocnica Poprad, a. s., ukončila v týchto dňoch rekonštrukciu a rozšírenie parkoviska pred detskou poliklinikou a úpravu vjazdu do areálu nemocnice. Stavebné práce, ktorých výsledkom je ďalšie skvalitnenie služieb, trvali necelé tri mesiace.
"Týmito prácami sme neuzatvorili investície pre tento rok. Naďalej prebiehajú rekonštrukčné práce na fyziatricko-rehabilitačnom oddelení a postupne sa vymieňajú okná v celej nemocnici," uviedol generálny riaditeľ nemocnice Jozef Tekáč. Na zrekonštruovanom parkovisku vzniklo 49 parkovacích miest a dve miesta pre osoby ťažko zdravotne postihnuté. Vjazd na parkovisko a výjazd sú riešené formou závor.
Na vjazde do areálu popradskej nemocnice boli nainštalované elektricky ovládané rampy pre reguláciu statickej dopravy. "Ďalej došlo k rozšíreniu komunikácie na úkor chodníka na západnej strane, aby mohol byť vytvorený samostatný pruh pre vozidlá rýchlej zdravotnej pomoci v prípade, že cez elektricky ovládané rampy práve prechádzajú iné vozidlá," doplnil Tekáč.
V tejto súvislosti Nemocnica Poprad upozorňuje peších návštevníkov, aby dodržiavali vstup do areálu po priechodoch pre chodcov a nie cez elektricky ovládané rampy. "Tie sú totiž automaticky nastavené pre prejazd vozidiel a nie pre peších návštevníkov. Automatické zatvorenie rámp po prejdení vozidiel by tak mohlo ohroziť peších prechádzajúcich," zdôraznil riaditeľ nemocnice.
Nemocnica Poprad neprekročila plánovanú výšku investícií a do rekonštrukčných prác tak investovala po verejnom obstarávaní 176.000 eur z vlastných zdrojov.
 

Vyberte región